skip to Main Content

Depression

Op mod ½ million danskere bliver ramt af en depression i løbet af deres liv. Og man oplever depression meget forskelligt. Nogle oplever, at de det meste af tiden føler sig triste og kede af det, mens andre bare føler sig helt tomme på indersiden. Ofte kan man ikke komme i tanke om noget som helst, som man for alvor kunne glædes over. Og dette kan gøre, at tristheden eller tomheden bliver endnu mere udpræget, idet man får dårlig samvittighed og føler skyld og skam, fordi man ofte inderst inde – og set udefra – godt ved, at man faktisk har mange ting at kunne glædes over.

Der kan være mange grunde til, at man oplever sig depressiv. Det kan være, at man over en længere periode har følt sig presset på for mange fronter i for lang tid, og at systemet derfor prøver at sige fra. Det kan være, at man gang på gang og år efter år uden at tænke over det bare har ladet sig ”skubbe rundt” og aldrig har fået sagt ordentlig fra. Men i alle tilfælde skyldes det, at man ”slæber rundt” på nogle uforløste chok og traumer – nogle ting, som man har oplevet på et tidspunkt i sit liv, som har sat sig så dybe spor, at ens system ikke kan blive ved med at se bort fra disse. Nogle føler, at de er kommet til et sted i deres liv, hvor selve livet synes at have mistet sin mening. Man er f.eks. færdig med at forplante sig og har hjulpet afkommet godt på vej. Og hvad er ens mission så? Man kører rundt i sit hamsterhjul dag efter dag, samtidigt med at livet farer forbi en med lynets hast, og man er bange for ikke at nå med…

Jeg har stor erfaring i at hjælpe folk, der er ramt af depression, stress, tristesse, eller når meningen med det hele ganske enkelt synes for langt væk. Jeg arbejder med både psykoterapeutiske metoder samt hypnose, alt imens jeg hele tiden har fokus på, hvad klientens kropssprog fortæller. Du kan også se her, hvad andre har udtalt, efter at have gået i terapi hos mig pga depression/tristhed. Det er min erfaring fra mit arbejde med klineter. at når man har været igennem et forløb og er nået ”ud på den anden side”, så føler man, at livet synes endnu mere vidunderligt end før. For på den anden side af tristheden oplever man kontrasterne til det, man har været igennem. Kontraster, som livet nu engang består af, og som kun er med til at styrke os som mennesker og gøre os til dem, vi er.

Selv en stjerne behøver mørke for at kunne lyse.

Back To Top